Meer dan een slagerij

Zoals in een authentieke Marokkaanse buurtwinkel gebruikelijk is, biedt Halal Slagerij Atlantic u meer dan superieur vlees alleen. In feite is Atlantic een minisupermarkt voor de dagelijkse boodschappen, gespecialiseerd in Mediterrane en Arabische producten.

Vers gebakken Marokkaans brood
Brood vormt een belangrijk onderdeel van de dagelijkse maaltijd. Niet voor niets ontvangt Atlantic Iedere ochtend vers gebakken brood uit eigen bakkerij. Een prima reden voor een dagelijks winkelbezoek.

Er is weinig lekkerder dan kraakvers Marokkaans brood, zoals: de bekende ronde khobz, de met griesmeel gebakken smida en de zachte balbouts. En als voormalig Franse kolonie behoren ook stokbrood en pistoletjes tot het Marokkaanse broodassortiment. Volgens sommige kenners is ons stokbrood het meest knapperige en luchtige stokbrood dat in Alphen en omstreken verkrijgbaar is.

Naast brood hebben wij regelmatig traditionele pannenkoeken, zoals de in laagjes gebakken msemem, baghrir, de bekende gaatjes pannenkoek. Rond Islamitische feestdagen hebben wij bovendien allerlei traditioneel gebak in ons assortiment.

Verse groenten, fruit en kruiden
U vindt bij ons onder meer een ruim assortiment verse groente en fruit, met soms zuidelijke specialiteiten, zoals kardoen, artisjokken, kastanjes of die typisch Marokkaanse kleine uitjes. Naast onze specialiteiten bieden wij u vooral dagverse seizoensgroenten voor een scherpe prijs.

Verse kruiden zijn lekker en gezond en worden in de Marokkaanse keuken volop gebruikt. Verse munt (na na), peterselie en koriander heeft Atlantic altijd in huis. Doorgaans is er ook selderij, dille, saliem thijm, bieslook en rozemarijn voorradig.

Diepvries & Koeling
In de diepvries Mediterrane specialiteiten, zoals artisjokkenharten, okra, spinazie, filodeeg, diverse vissoorten en garnalen en - uiteraard - een brede keus aan allerlei Halal vleesproducten. Zoals in het hele Middellandse zeegebied, zijn olijven ook in Marokko populair. U vindt minimaal drie olijvensoorten in onze koeling, naast een assortiment vleeswaren en zuivelproducten, waaronder de zogenaamde ‘smen’ de beroemde Marrokaanse boter, die tajines en couscousgerechten hun karakteristieke smaak geeft.

Conserven en droge kruidenierswaren
Met twee wanden vol blikjes, potjes, flesjes, pakjes en zakjes biedt Atlantic een breed assortiment conserven en droge kruidenierswaren. U vindt hier diverse soorten pasta, couscous, rijst en gerst, gedroogde peulvruchten, zoals: kikkererwten, linzen en diverse soorten bonen, verschillende soorten thee, noten, gedroogde zuidvruchten, een uitgebreide verzameling droge kruiden en specerijen en bijzonderheden, zoals: echte saffraan, zwarte gedroogde citroenen uit Iran en de exclusieve Marokkaanse arganolie.

Zoekt u iets speciaals? Vraag het de slager!

Waar vindt u ons

Wilt u ons spreken?

Tel: (0172) - 750403 / 0684 185480
Email: slagerijatlantic@gmail.com
Maak contact

Meer weten? Speciale wensen?

Naast ons uitgebreide vaste assortiment hebben wij soms ook speciale producten, zoals: dophanen en andere kipvarianten. Ook hebben wij regelmatig longhaas, vinkenlap, staartstukken en andere vergeten rundvlees in huis. Heeft u speciale wensen? Vraag het ons. Op bestelling is veel mogelijk.

Back to top