Granaatappelen

Vanaf het najaar zijn de frisse roodroze pitjes van de granaatappel een geliefd ingrediënt in tal van mediterrane recepten. Het sap is een vermeend levenselixer. De oude Egyptenaren dachten er zelfs onsterfelijk van te worden.

Of de vrucht het eeuwige leven biedt is onwaarschijnlijk. Gezond zijn ze wel. Granaatappels zouden: ontstekingen remmen, de bloeddruk verlagen, zorgen voor een mooie huid, overgangskwalen verminderen en erectieproblemen voorkomen. Nuttig vruchtje, toch?

Eten
Granaatappels zijn iets groter dan een forse sinaasappel en hebben een leerachtige bruine, rode of oranje schil met een kroontje. Binnenin zitten rozerode vruchtjes, omgeven door witte vliezen. De vliezen zijn niet lekker, de rozerode pitjes smaken zoetzuur en fris. Je kunt ze los eten of als vrolijk kleuraccent aan gerechten toevoegen. Ze smaken lekker in (fruit)salades, couscous, Oosterse gerechten, bij yoghurt en andere toetjes. Op internet zijn er recepten genoeg.

Ontpitten
Het gaat dus om de pitjes. Die moeten er uit. Dat kan lastig zijn, als je niet weet hoe het moet. Er zijn verschillende methoden. Op de video hieronder ziet u hoe Culy het oplost.

Kopen
De exotische vruchten zijn in de herfst en winter verkrijgbaar. Kies exemplaren die zwaar aanvoelen en een gladde schil hebben. Verse granaatappels worden rijp en eetklaar geoogst.

Media

Granaatappel ontpitten Culy

Waar vindt u ons

Wilt u ons spreken?

Tel: (0172) - 750403 / 0684 185480
Email: slagerijatlantic@gmail.com
Maak contact

Meer weten? Speciale wensen?

Naast ons uitgebreide vaste assortiment hebben wij soms ook speciale producten, zoals: dophanen en andere kipvarianten. Ook hebben wij regelmatig longhaas, vinkenlap, staartstukken en andere vergeten rundvlees in huis. Heeft u speciale wensen? Vraag het ons. Op bestelling is veel mogelijk.

Back to top